Har du booket en tur på eller efter den 16. maj 2024? Så kan du finde din billet her.
Cykelfærgen´s Logo
Book oplevelsen
Aktuelle Nyheder Pressemeddelse Start på cykelfærgesæsonen på Flensborg Fjord i pinsen
Pressemeddelse /

Start på cykelfærgesæsonen på Flensborg Fjord i pinsen

Ture på fjorden mellem Tyskland og Danmark bliver igen mulige i 2024

Start på cykelfærgesæsonen på Flensborg Fjord i pinsen
get_app

Foto: Felix A. Schultz

Foreningen Cykelfærgens Venner er godt forberedt til sommersæsonen 2024 med to cykelfærger. De første afgange mellem Langballigau og Egernsund starter i pinsen den 18. maj. Med de to færger 'Thjalfe' og 'Rødsand' er foreningen 'Cykelfærgens Venner' godt rustet til sæsonstarten. Efter en rekord på 7.000 passagerer fra omkring 40 lande sidste år, håber foreningen også på en livlig respons og sommerligt vejr til sæsonen 2024. "Interesserede passagerer kan allerede nu booke deres tur via vores hjemmeside og sikre sig deres billetter tidligt, for eksempel med 'Thjalfe' fra Langballigau på den tyske side via Brunsnæs, Marina Minde til Egernsund. Vores anden cykelfærge 'Rødsand' vil igen blive brugt til ruten langs den tidligere 'Butterfahrten' fra Egernsund med stop i Sønderhav og videre til Flensborg og tilbage," siger kaptajn og skibsreder Palle Heinrich. Begge cykelfærger er godkendt til at medtage 12 passagerer og 12 cykler. Afhængigt af vejret kan turen tilbringes inde i færgerne eller i den friske havluft på dækket. Der er masser af plads til passagerer og cykler, og det smukke fjordlandskab kan nydes under overfarten. Turene starter i pinsen den 18.-20. maj og den efterfølgende weekend, den 25.-26. maj. Den faste færgeforbindelse med daglige afgange mellem Langballigau og Egernsund starter den 1. juni. Online-bookinger kan foretages på den tysk- og dansksprogede hjemmeside: https://cykelfaergen.info/ eller via Facebook https://www.facebook.com/cykelfargen/.
get_app

Foto: Felix A. Schultz

Den særlige tur mellem Egernsund og Flensborg

"Efter den store popularitet af vores ture mellem Egernsund på den danske side og Flensborg imødekommer vi ønsket fra turister og lokale, der har efterspurgt en service på denne smukke færgerute i sæsonen 2024," forklarer Gerhard Jacobsen, formand for foreningen Cykelfærgens Venner. Turene ad den traditionelle Butterfahrten-rute, som tidligere blev kaldt 'Æ spritte' i den syddanske region, er en attraktiv tilføjelse til forbindelsen til Langballigau. Cykelfærgen 'Rødsand' vil anløbe Flensborg både fredage og lørdage i sæsonen 2024 med afgang fra Egernsund. Den første tur starter den 28. juni.

Følgeskader fra sidste års stormflod er ved at blive udbedret

Som følge af stormen og oversvømmelserne i Østersøen sidste efterår opstod der også betydelige skader på næsten alle cykelfærgens fortøjninger. Et omfattende reparations- og renoveringsarbejde blev hurtigt sat i gang og vil være færdigt til starten af cykelfærgesæsonen. "Vi er glade for, at renoveringen af kajpladsen i Sønderhav blev sat i gang så hurtigt, og at vi allerede har fået lovning på en egnet kajplads i Flensborg. Reparationen og renoveringen af bådpladserne i Brunsnæs og Langballigau er også godt på vej. Samarbejdet mellem vores forening og offentlige og private aktører på begge sider af grænsen er fremragende," forklarer Gerhard Jacobsen. For anløbsbroen i Brunsnæs har foreningen 'Cykelfærgens Venner' indgået en 10-årig brugsaftale med ejeren og har også indvilliget i at organisere og finansiere det nødvendige renoveringsarbejde. Lokalbefolkningen og andre partnere langs Flensborg Fjord har været involveret i projektet. Når molen er færdig, vil den også have en badetrappe og dermed blive et nyt trækplaster for badegæster. I alt anslår foreningen omkostningerne til 512.000 danske kroner (ca. 69.000 euro). Selv om det meste af finansieringen nu er på plads takket være støtte fra Sønderborg Kommune, lokale sponsorer og midler fra LAG-puljen, håber Gerhard Jacobsen stadig på yderligere sponsorstøtte fra tysk og dansk side. Når alt kommer til alt, skal finansieringshullet på 200.000 DKK (ca. 29.000 EUR) lukkes så hurtigt som muligt.

Det er sjovt at engagere sig i cykelfærgen - der er brug for flere frivillige

Foreningen 'Cykelfærgens Venner' søger stadig flere frivillige, der har lyst til at engagere sig om bord eller i land for at tage sig af gæsterne, give dem forslag til turistattraktioner i området og påtage sig mindre opgaver. "Vi taler dansk og tysk med hinanden og søger interesserede fra begge sider af Flensborg Fjord, som har lyst til at hjælpe os med ledsagelse af passagerer og andre opgaver. Vi inviterer gerne interesserede til at komme med på en af vores ture med 'Thjalfe'," siger Gerhard Jacobsen.

Kontakt til
Foreningen Cykelfærgens Venner:

Formand for foreningen: Gerhard Jacobsen, Tlf: +45 - 30497481/ Email: jacobsengerhard@gmail.com
Kaptajn: Palle Heinrich Telefon: +45 - 20256462, E-mail: mommark99@gmail.com
Pressekontakt: Dagmar Trepins, E-mail: press.de@cykelfaergen.info
Yderligere information om færgen, fartplan og billetsalg kan findes på vores hjemmeside: https://cykelfaergen.info/ eller via Facebook https://www.facebook.com/cykelfargen/
content_copy Copied!

Press contact

Denmark
Gerhard Jacobsen
Tel.: +45 3049 7481
Email: press.dk@cykelfaergen.info
Germany
Dagmar Trepins
Email: press.de@cykelfaergen.info

Del denne artikel